Menü Bezárás

Alkotásaim

A cserkúti kézműves táborban, 2006

Pályaválasztáskor a nyelvészet és a fizika (mérnöki tudományok) jöttek szóba. Kiderült, hogy származásom miatt bölcsészeti szakra engem biztosan nem vesznek fel, műszaki egyetemre is csak jelentős áldozatok árán. A többirányú végzettséget és tudást (műszaki, jogi, nyelvi) igénylő sikeres innovációs pályafutás, után nyugdíjas éveim felé haladva eljutottam a humán tudományokig, művészetekig, sőt azok magas szintű alkalmazásához is:

ÍRÁSAIM

Az írást nagyon korán kezdtem művelni, középiskolás koromtól kezdődően jelentek meg írásaim iskolai, később irodalmi, lelkiségi és szakmai lapokban, aztán pályázatokra, hagyományos könyvekben, ebookokban stb.

A magyar nyelv lételemem!

Ezért írok magyarul, de egyáltalán miért írok, ha író nem vagyok? Tizenéves korom óta írom le gondolataimat: magyar szakkörben, középiskolai irodalmi versenyen, újságokban, kiadványokban, a Bodnár-féle biblikus önismereti csoportmunkában, pályázatokra, irodalmi lapokban, könyvekben,

 és mert „írnom kell”.

Az Életút pályázaton Életképeim című, különdíjat nyert írásom olvasható a SORSFORDULÓK c. kötetben (Válogatás az Emberi Erőforrások Minisztériuma ÉLETÚT pályázatának díjnyertes műveiből, MAGYAR NAPLÓ, Budapest, 2013) és a Minisztérium ugyanezen című ebook-ján.

Életképeim c. írásom

Ízelítőül itt a “Miért?” c. novellám közöljük. Tovább

KÉZMŰVESSÉGEK

Mézeskalácsot korán megtanultam sütni, úgy szólván gyerekkoromban. Egyszer csak elkezdtem díszíteni is!

Öreganyám mézeskalácsa

Aztán tanulmányoztam a magyar népművészetet és elkezdtem a népi bútorfestést. Ha időm engedi ma is művelem, még rengeteg tervem van.

2002-ben részt vettem Kecskeméten a Míves Mesterségek c. kiállításon és népművészeti konferencián

Kalotaszegi padláda

Általam festett padláda képe Thököly Vajk szilágysági magyar költő Padláda c. verseskötetének borítóján

Tojásokat is írókázom

Korábban rézdomborításokat is csináltam

Idő és felszerelés kell mindenhez, de az ősi magyar népi kézművesség benne van a kezemben és motívumai a lelkemben!