Menü Bezárás

KMET’ Kutatás

Korok, földrajzi helyek és a mindenkori emberek, az akkor és ott élők teljes összhangja kell, hogy tükröződjék a jó történetírásból. Ha ez megvalósul, akkor elég jól bevilágítottunk abba a zugba, azokra az utakra, amelyet bemutatni szeretnénk. És én nagyon szeretném őszintén és valósághűen feltárni a Kmet’-ek múltját, oly messzire visszanézve, amennyire csak lehet.

Így kezdődött a kutatás:

A 2000-es évek elején, amikor még honlap alig volt, Facebook pedig egyáltalán nem, fiammal készítettünk az iwiven egy “Kmetrokonság” fórumot, melyre sok érdekes levél érkezett, és melyek némelyikének sorsát 2019-ben megjelent Kiskunhalasról szóló könyvemben közzé is tettem. A többit, csak ha összeáll a nagy történelmi Kmet’ történet!

Kapcsolódjatok be Kmet’-ek! Mindenki tegye hozzá a saját kis tortaszeletét: a saját családjáról, a saját emlékeiből, a saját tudása szerint!

Használjátok erre a célra …Facebookom Kmet-rokonság-kutatás c. csoportja adta lehetőségeket is, vagy akármelyik elérhetőségemet!

A 400 éves kiskunhalasi Kmet’ családra emlékezve mutatom be a város halasi csipke címerét:

Ajánlás szöveg:

Ajánlom ezt a könyvet nemcsak a halasi Kmet’-eknek, hanem bárhol lakó rokonainknak, akiknek a nevében a „K-m-t”betűk ilyen sorrendben szerepelnek bármilyen végződéssel írják is nevüket. Nem lényegtelen a halasi közel 400 év a család történetében.
Ajánlom ezt a könyvet nemcsak Kmet’-eknek, hanem egész Kiskunhalas lakosságának és bárhol élő érdeklődőknek.
Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik nem csupán a hitelesen adatolt történelemre kíváncsiak, hanem akik fontosnak tartják a történelem lelki-szellemi rétegét is.
A könyv borítóján a család nagy fájának ágainál egyetlen jeles Kmet’ ős képét mutatom be. Őt is név nélkül szerepeltetem – a halasi Kmet’ család arcaként. Egy életerőt és életkedvet sugárzó, tiszta tekintetű turanoid arcú magyar ember ő. Reá és őseire, őseinkre igazán büszkék lehetünk. Mi utódok is éljük úgy életünket, hogy letekintve ránk, ők se szégyenkezhessenek miattunk!
Kmeth Jolán

Megnyitható hanganyag: Interju a Halas Rádióban

Közvetlen családom a szövetségesek hírhedt 1944. július 2-i bombázásakor

A Kmet’-ek története a halasi 400 évnél sokkal hosszabb, és a helyszínek számának se szeri, se hossza! Remélem, hamarosan teljesen összeáll a nagy KMET’ KÖNYV, amely a nevet követve sok újat, sőt meglepőt fog tartalmazni!

További terveim:

  • egy nagy családi térkép elkészítése,
  • a hírességek rövid monográfiája,
  • a családhoz fűződő történeti érdekességek, összefüggések feltárása,
  • a nevekkel kapcsolatos értelmezések, összefüggések,
  • minden egyéb, amit a kutatás felszínre hoz,
  • esetleg egy nagy „Kmetrokonság” találkozó megszervezése.

Mindenki rokon, akinek a nevében a

„K-m-t”

felismerhető – ebben a sorrendben!